Göteborg

Beskrivning

Ta chansen och jobba med HR på ett välskött och växande serviceföretag där personalen värdesätts som vår viktigaste resurs och HR som en självklar del av företagets framgång. Nu söker vi dig som vill bli en del av vårt lösningsinriktade HR-team och genom ett serviceinriktat HR-stöd spela en avgörande roll i vår fortsatta tillväxtresa. Som personalassistent är du framför allt ett viktigt stöd till våra driftchefer och arbetar med tyngdpunkt på rekrytering och personaladministration av kollektivanställd personal. Genom ett nära samarbete på avdelningen blir du också delaktig i arbetet med övriga personalfrågor och får möjlighet att både använda och utveckla dina HR-kunskaper. 

Arbetsuppgifter

 • I rollen arbetar du bland annat med:
  Rekrytering – från behovsanalys och annonsering till intervjuer och matchning.
 • Personaladministration – avtal, intyg och uppföljning av LAS-regler.
 • Introduktion – uppföljning och administrering av introduktionsprocesser.
 • Utbildning – planering, kvalitetssäkring och genomförande av exempelvis introduktionsutbildningar.
 • Chefsstöd – dagligt stöd till våra driftchefer i frågor om personalplanering och rekrytering.
 • Kommunikation med fackliga representanter och externa parter.
  • Exempelvis myndigheter och rekryteringspartners.
 • Employer branding – i samarbete med HR-kollegor arbeta för att stärka Bohus ställning som arbetsgivare.
  • Exempelvis genom medverkande vid rekryteringsevents, synlighet i sociala medier och interkommunikation via personalwebbsida.

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom personalområdet – personalvetarprogrammet eller motsvarande
 • Erfarenhet av servicearbete och kundbemötande
 • Meriterande med erfarenhet av arbete med rekrytering och administration
 • Flytande svenska – tal och skrift
 • Goda kunskaper i engelska – tal och skrift
 • Goda datorkunskaper – MS Office
 • B-körkort

Personliga egenskaper och förmågor

En viktig del i ditt arbete är att bidra med ett helhetsperspektiv och alltid se till både organisationens och personalens bästa. Då du jobbar nära vår driftorganisation, där snabba beslut är en del av vardagen, krävs det att du är effektiv och anpassningsbar samt genom ett prestigelöst arbetssätt alltid fokuserar på lösningar. Med ett stundom högt tempo och många kontaktytor krävs också att du är både organisatorisk och ordningsam.

Som personalassistent är man företagets ansikte utåt och det är därför viktigt att du är representativ och inger förtroende. Du måste vara trygg i dig själv, kunna lyssna och våga vara tydlig. Bohus är ett kundorienterat företag och värdesätter att du har ett affärsmässigt förhållningssätt och en förståelse för verksamhetens krav på kvalitet och konkurrenskraft.

Vi arbetar givetvis digitalt i exempelvis rekryteringssystem, löneprogram samt med vår personalwebbsida och självklart är du med och driver den fortsatta utvecklingen och digitaliseringen av HR-arbetet och våra processer. 

Villkor

Som personalassistent rapporterar du till personalchefen och utgör tillsammans med personalchef, personalspecialister samt lönespecialist Bohus personalavdelning. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start som provanställning och du kommer att vara placerad på vårt huvudkontor i Hisings Backa. Då vi servar hela Bohus organisation arbetar du också regelbundet på våra kontor i exempelvis Borås och Alingsås. 

Bohus är ett kollektivavtalsbundet företag vilket betyder att du som anställd vet att du har de förmåner och försäkringar som en trygg anställning ska innebära. Vi erbjuder dessutom alla anställda ett förmånligt friskvårdsbidrag. 

Låter det här som en spännande möjlighet? Kanske är du snart i mål med din utbildning inom personalvetenskap eller bara redo för en ny jobbutmaning inom HR? Varmt välkommen med din ansökan via www.bohus.se senast den 18 juni 2023. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. 

Då du blir en viktig del av vårt HR-team och vår organisation kommer personlig lämplighet att vara en viktig faktor vid tillsättning av denna tjänst. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/19
Kontakt
 • Sofi Brandt, 031-3887123
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb